Wall Street dopoledne oslaboval, později začal zpevňovat

15.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. dubna (ČTK) - Akcie na amerických trzích během dopolední části obchodování klesaly, později se ale pokles zastavil a ceny se začaly opět zvyšovat. Ve ztrátě ale zůstal technologický trh Nasdaq, na který negativně působila zpráva o hospodaření společnosti Intel a výhledu, který investorům předložil management.

Krátce po 12:00 EDT (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 7967 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval růst o 0,6 procenta. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,2 procenta na 843 bodů, nicméně index Nasdaq Composite jedno procento ztrácel a nacházel se blízko 1609 bodů.

Intel zveřejnil výsledky hospodaření za první čtvrtletí, které byly sice lepší, než čekali analytici, nicméně v meziročním srovnání se výrazně snížily tržby i zisk. Firma uvedla, že pokles prodeje osobních počítačů je možná u konce, management ale dodal, že kvůli nejistotě na trhu firma není schopna předložit smysluplný výhled hospodaření.

Dow Jonesův index zůstal v zisku hlavně díky takzvaným blue chips, což jsou nejkvalitnější akcie na trhu. Vzhůru zamířily například akcie podniku Procter & Gamble, a to díky oznámení, že firma zvýší dividendu. Obecně ale pomáhal i lepší vývoj ve zpracovatelském sektoru ve státě New York.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK