Koruna dopoledne vůči oběma hlavním měnám stagnovala

23.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne k oběma hlavním světovým měnám stagnovala. Krátce po 10:00 se kurz koruny pohyboval kolem hodnot středečního závěru na 26,91 Kč/EUR a 20,65 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Vlka koruna v úvodu dnešního dne vyčkává. "Měny ve střední Evropě dnes v úvodu navázaly na pozitivní vývoj ze středečního odpoledne. Velké zisky však nepřišly," doplnil Vlk.

Po smíšeném vývoji na americké burze a růstu v Asii dnes evropské akcie začaly poklesem. "To pro korunu příznivé není, ale proti oslabení může působit vývoj na kurzu eura k dolaru. Podobně jako ve středu se však situace na akciových trzích během dne může několikrát změnit spolu s novými hospodářskými výsledky velkých společností," dodal Vlk.

Pohyby akciového trhu by měly podle Vlka mít menší vliv na kurz eura k dolaru. "Do obchodování by neměla příliš promluvit dnešní čísla z Evropy, a ani odpoledne v USA nepůjde o data vysoké důležitosti," míní Vlk. Kurz americké měny k euru se od středy výrazněji nezměnil, krátce po 10:00 se dolar obchodoval na 1,3023 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK