Americké akcie šly dopoledne oběma směry

23.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací dnes dopoledne na newyorské Wall Street šly oběma směry. Ze začátku obchodování měly kladný vliv výsledky několika společností, které předčily očekávání analytiků a posílily naděje, že se ekonomika začíná po poklesu stabilizovat.

V poledne newyorského času ale měly hlavní indexy ztrátu kolem jednoho procenta, protože náladu na trhu zhoršila zpráva o prodeji starších domů. Index Dow Jones se snížil o 0,9 procenta na 7815,4 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil o procento na 1629 bodů, ukázaly internetové stránky Yahoo! Finance.

Několik společností dodalo investorům optimismus. Očekávání od technologického sektoru podpořily čtvrtletní zisky společností Apple a eBay. Zbrojovka Raytheon navíc zvýšila svou předpověď celoročního výsledku a finanční služby PNC vytvořily vyšší zisk, než analytici předpokládali, napsala agentura AP.

Prodej starších domů ve Spojených státech se v březnu meziměsíčně snížil o tři procenta. Ekonomové přitom očekávali, že prodej zůstane téměř beze změny. "Vypadá to, že se trh s bydlením ještě neodrazil ode dna," reagoval hlavní tržní analytik firmy FX Solutions Joseph Trevisani.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK