Americké akcie ve čtvrtek posílily díky finančním titulům

24.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. dubna (ČTK) - Americké akcie ve čtvrtek posílily, protože příznivé výsledky několika regionálních bank podpořily poptávku po finančních titulech. Nárůst však zmírnily neuspokojivé údaje o ekonomice Spojených států a slabý výhled zasilatelské společnosti UPS.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se zvýšil o 0,89 procenta na 7957,06 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,99 procenta na 851,92 bodu a index technologického trhu Nasdaq o 0,37 procenta na 1652,21 bodu, napsala agentura Reuters.

Společnost UPS, která je největším přepravcem zásilek na světě, však oslabila o 2,6 procenta. Firma ve čtvrtek ohlásila prudký pokles čtvrtletního zisku a předpověděla, že se bude i nadále potýkat s obtížnými ekonomickými podmínkami.

Americké Národní sdružení realitních kanceláří (NAR) oznámilo, že prodej starších domů ve Spojených státech se v březnu meziměsíčně snížil o tři procenta. Ekonomové přitom očekávali, že prodej zůstane téměř beze změny.

Na devizovém trhu euro posilovalo díky povzbudivým zprávám o evropské ekonomice a bankovním systému. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru stouplo o 1,1 procenta na 1,3140 USD a vůči japonskému jenu o rovné procento na 128,68 JPY. Kurz dolaru vůči jenu zůstal bez výraznějších změn na 97,92 JPY.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK