Koruna během úterního dopoledne opět oslabila

28.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Česká měna během dnešního dopoledního opět oslabila. K euru se obchoduje kolem 26,80 Kč/EUR proti pondělnímu závěru 26,69 za euro. Ještě víc koruna oslabila k dolaru, aktuálně se její kurz pohybuje kolem 20,58 Kč/USD, zatímco v pondělí končil na 20,33 za dolar. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Koruna postrádá nové statistiky, vše se točí kolem vývoje ve světě. "Negativním vlivem je nadále zvýšená averze k riziku na hlavních trzích. Akciové trhy se nedokázaly vymanit z negativního tlaku a spolu s nimi slábnou i středoevropské měny. Z regionu dnes nemáme důležité zprávy, rychlý nárůst nezaměstnanosti v Maďarsku však optimismu nepřidá," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Situace, kdy převažuje zájem o bezpečnější investice, podle něj stále vyhovuje dolaru, který se proti euru posouvá na 1,3035. "K negativním zprávám o šíření prasečí chřipky se přidaly informace z tisku, že Citigroup a Bank of America potřebují další navýšení kapitálu. Toto téma má nadále velký potenciál určovat náladu trhů, proto jakékoli další podobné zprávy budou důležité," upozornil.

Banky už od vlády mají výsledky zátěžových testů a podle Vlka je možné, že některé informace budou unikat ještě před plánovaným zveřejněním 4. května. Vedle toho dnes vyjde v USA index spotřebitelské důvěry Conference Board.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK