Plat nejbohatšího Čecha Kellnera v Generali je 121.000 Kč

28.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Nejbohatší Čech Petr Kellner si podle webových stránek listu Deník za dva a půl roku působení ve vedení italské pojišťovny Generali přijde v přepočtu na 3,4 milionu korun, tedy zhruba na 121.000 korun měsíčně. Deník to uvedl s odkazem na odměny manažerů, které na víkendové valné hromadě v severoitalském Terstu zveřejnila Generali.

Své platy v minulých dnech přiznali také někteří manažeři působící ve státních podnicích. Svůj plat uvedl například generální ředitel Českých drah Petr Žaluda, který bere měsíčně 500.000 korun. Šéf České pošty Petr Sedláček svým platem nepřesáhne 250.000 měsíčně a generální ředitel ČEZ Martin Roman má základní plat zhruba ve výši půl milionu korun.

Pro nejbohatšího Čecha Petra Kellnera to podle Deníku.cz nejsou rovnocenní partneři. Odměna z Generali pro něj není důležitá - cenu zlata mají spíše informace o hospodaření. S italským pojišťovacím obrem totiž před dvěma roky vytvořil strategické partnerství prostřednictvím holdingu PPF Generali a společně podnikají na trhu pojišťoven ve střední a východní Evropě.

Podle žebříčku prestižního časopisu Forbes se Kellnerův majetek kvůli krizi snížil o zhruba 3,3 miliardy dolarů (67 miliard korun). Za loňský rok ovšem tratili všichni, v žebříčku milionářů tak Kellner, který prostřednictvím PPF ovládá mimo jiné Českou pojišťovnu či firmu Home Credit, postoupil z 91. na 76. místo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK