Akcie v USA dopoledne rostly v reakci na předchozí pokles

29.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. dubna (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne rostly v reakci na předchozí dva dny ztrát. Nákupní zájem na Wall Street přetrval, přestože se hrubý domácí produkt USA podle poslední statistiky za první čtvrtletí meziročně propadl o 6,1 procenta.

Index Dow Jones v poledne newyorského času vzrostl na 8165,7 bodu se ziskem 1,9 procenta. Na trhu s technologickými tituly se index Nasdaq Composite zvýšil o 2,4 procenta na 1713,7 bodu.

Ekonomové podle Thomson Reuters odhadovali, že se hrubý domácí produkt Spojených států ve čtvrtletí propadne o pět procent. Zpráva o poklesu ekonomiky sice ukazuje, že se z ní recese nevytrácí, investoři ale podle dnešního chování neztratili naděje.

Index Dow Jones je přibližně o 22 procent vyšší proti březnovým minimům. Za posledních dnů se ale akcie rozkolísaly kvůli obavám z dopadu takzvané prasečí chřipky na ekonomiku a kvůli přetrvávající nejistotě kolem kondice bankovního systému, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK