E15: V Čestlicích má vyrůst obří komerční centrum za miliardy Kč

29.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. dubna (ČTK) - V obchodní zóně v Čestlicích u Prahy má vyrůst obří komerční centrum za miliardy korun. V příštích šesti letech se má zóna podle společného projektu obce Čestlice a firmy RBZ Euro Reality rozrůst až na pětinásobek. Komerční zóna Čestlice jih má stát na pozemcích o celkové ploše 39 hektarů jižně od dálnice D1 mezi šestým a osmým kilometrem. Stavět by se mělo začít za dva roky. Informoval o tom dnes deník E15 na svém serveru.

"Půjde o investice v řádu miliard. Obec bude investovat hlavně do infrastruktury, mělo by jít o stovky milionů korun," řekl deníku E15 místostarosta Čestlic Petr Šachl (ODS). K tomu, kdo stojí v pozadí dosud neznámé společnosti RBZ Euro Reality, stručně uvedl, že je to nová firma, která má na starost přípravu území pro budoucí investory. Podle obchodního rejstříku byla firma založena před necelými dvěma lety a jejím majitelem je Karel Hnilica.

Kromě několika obchodních hal s nábytkem, sportovním zbožím, hobby marketem a zábavou zahrnuje projekt i výstavbu dvoupatrové nákupní galerie o ploše více než 60.000 metrů čtverečních. "Obchodní domy patří k levnějším a oblíbeným nákupním možnostem vzhledem k širokému sortimentu zboží. Plocha, kam má být komerční zóna umístěna, je určena pro podobné aktivity a je zde potřeba nákupních možností pro obyvatele blízkého i širšího okolí, především Prahy," zdůvodňují podle serveru investoři projekt.

Dokončení druhé fáze, kam patří obchodní galerie, je plánováno na rok 2015. Komerční zónu Čestlice jih by mělo navštívit denně 25.000 lidí, napsal server E15.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK