Pražská burza dopoledne roste

30.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. dubna (ČTK) - Akcie na pražské burze dnes opět výrazně posilují. Poslední obchodní den v tomto týdnu se daří zejména bankám a developerům, hlavní index trhu PX těsně po 11:00 posílil o 3,22 procenta na 874,9 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy.

Akcie Erste Bank dopoledne přidaly silných šest procent na 432 Kč poté, co banka, jejíž součástí je i Česká spořitelna, oznámila výsledky za první čtvrtletí. K rakouské bance se přidala i Komerční banka, která si připsala 3,60 procenta na 2706 Kč.

Akcie společnosti ČEZ, které se již jen dva dny budou obchodovat s nárokem na dividendu za loňský rok, přidaly 2,30 procenta na 840,50 Kč a titul může podle Jana Korba z Patria Direct atakovat úroveň 850 Kč.

Akcie developera ECM během dopoledne posílily o bezmála sedm procent a přiblížily se k 224 korunám. O více než pět procent na 202 koruny posílil i developer Orco. "Společnost Orco Property oznámila plán na navýšení kapitálu, pokud by transakce byla dokončena, pak by společnosti přinesla přes 150 milionů Kč, což by mohlo pokrýt náklady na dluhové zatížení bez nutnosti nucených odprodejů nemovitostního portfolia," poznamenal Korb.

Ztrátovým titulem byla dopoledne mediální CME, která reagovala na středeční pokles při obchodování v USA. V Praze oslabila o tři procenta na 353 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK