Hokejový šampionát rekordní sázkovou akcí

11.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Světový hokejový šampionát se stal podle očekávání pro sázkové společnosti největší akcí roku. Po vypadnutí českého týmu s hvězdným Jaromírem Jágrem ovšem zájem sázejících o turnaj opadl, vyplývalo z vyjádření předních tuzemských provozovatelů.

Tipsport, jednička kurzových sázek v tuzemsku, přijala sázky za 200 milionů korun, firma Fortuna za 110 milionů korun a společnost Synot Tip za desítky milionů korun.

"Hranici dvou set milionů jsme sice dosáhli, k čemuž přispěla hlavně možnost sázet přes internet, vyšším tržbám ale vystavil stopku výpadek české reprezentace," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Sázková trefa hokejového MS padla zřejmě na pražském sídlišti Chodov, kde tipující rozmnožil svůj vklad 43 korun na neuvěřitelných 149.000 korun. Podařilo se mu to díky tomu, že správně odhadl přesné výsledky hned tří zápasů. Již tak vysoké kurzy na jednotlivé zápasy v součinu daly dohromady celkový kurz 3456.

V případě Tipsportu byli celkově úspěšnější sázkaři, neboť podle Ježka sázeli hlavně na favority a těm se v průběhu mistrovství dařilo. Sázející se ale spálili na čtvrtfinálovém zápase ČR-Švédsko. "Našim hokejistům věřilo přes 80 procent sázkařů. Reprezentanti jejich očekávání nesplnili. I proto v závěru turnaje zájem sázkařů mírně opadl," doplnil Ježek.

Naproti tomu Synot Tip skončila s kladným výsledkem, když z vložených peněz se sázejícím vrátilo zhruba 80 procent a zbytek zůstal v pokladnách. "Oproti minulému roku tedy ještě lepší výsledek," uvedl hlavní bookmaker Synotu Pavel Krejčí.

Nejvíce sázek přilákal hned úvodní turnajový zápas Česka proti Dánsku. U Tipsportu sázkaři podali tikety za devět milionů korun, z toho 99,9 procenta na výhru Česka, a u Fortuny za osm milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK