Škoda Auto dnes začala vyrábět lehký terénní vůz Yeti

12.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kvasiny (Rychnovsko) 12. května (ČTK) - Automobilka Škoda Auto začala dnes ve svém závodě v Kvasinách vyrábět sportovně-užitkový vůz Škoda Yeti. Dlouho očekávaná terénní novinka se má do prodeje dostat na přelomu června a července. Během prvního půlroku chce Škoda vyrábět asi 200 aut Yeti denně, řekl ČTK mluvčí automobilky Evžen Krauskopf. Prodejní cena ještě nebyla oznámena.

Yeti se již veřejnosti představil ve světové premiéře na autosalonu v Ženevě, kde zároveň předseda představenstva firmy Reinhard Jung oznámil, že by Škoda ráda vyráběla 20.000 kusů ročně. "Kolik budeme vyrábět ročně se ovšem nyní nedá přesně upřesnit, záležet bude na tom, jak vůz přijmou lidé. Chceme se teď soustředit na to, abychom zvládli náběh Yetiho a během prvního půlroku vyráběli asi 200 vozů denně," upřesnil Krauskopf.

Podle prodejců se lidé již na Yetiho ptají, zajímají je především jeho cena a termín prodeje. "Cena pro český trh zatím nebyla pevně stanovena, určíme ji v nejbližších týdnech," podotkl Krauskopf. Očekává se, že firma cenu Yetiho oznámí u příležitosti jeho české premiéry na červnovém autosalonu v Brně. Odhady se pohybují kolem 390.000 korun.

Pro mladoboleslavskou automobilku není Yeti jedinou letošní novinkou. Na konci roku by se měl představit ve verzi kombi Superb, Škoda také letos připravila faceliftované verze Octavie Scout a Octavie RS.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK