AČPM: Pojišťovnami roku se staly Kooperativa, Pojišťovna ČS a ECP

12.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. května (ČTK) - Asociace českých pojišťovacích makléřů dnes vyhlásila pojišťovnou roku 2008 v kategorii neživotního pojištění Kooperativu VIG a v kategorii životního pojištění Pojišťovnu České spořitelny. Nejlepším specializovaným pojistitelem zvolila Evropskou cestovní pojišťovnu. Tyto tři pojišťovny tak obhájily svá loňská prvenství v hlavních kategoriích soutěže. Asociace o tom dnes informovala ČTK.

"Letošní výsledky dokazují, že postavení pojišťoven na trhu je z hlediska pojišťovacích makléřů stabilizované. To je pro české pojišťovnictví dobrá zpráva, zejména s ohledem na současnou hospodářskou krizi," zhodnotil anketu předseda asociace Zdeněk Voharčík.

Stabilní pozici domácích pojišťoven potvrdila partnerka společnosti KPMG ČR Romana Benešová. Pojišťovny působící v Česku mají dobré kapitálové vybavení a solventnost a jsou dobře připraveny i na současné složitější období, uvedla.

Kooperativa získala prvenství v kategoriích neživotní pojištění, pojištění průmyslu a podnikatelů, majetku občanů, motorových vozidel, inovace pojistných produktů, spolupráce s makléři a likvidace škod. Pojišťovna ČS i ECP vyhrály vedle hlavní kategorie také inovaci, spolupráci s makléři a likvidaci škod. V soutěži o pojistný produkt roku 2008 zvolili makléři jako nejlepší po roce opět Flexi Pojišťovny České spořitelny.

Pojišťovací makléři zorganizovali anketu podeváté. Jejím cílem je posoudit služby pojišťoven na českém trhu z pohledu nezávislých zprostředkovatelů pojištění. Podle představitelů pojišťoven jde o objektivní anketu, protože pojišťovací makléři znají hodnocené subjekty velmi podrobně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK