ČSA přerušily letecké spojení z Prahy do Novosibirsku

13.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. května (ČTK) - České aerolinie přestaly dočasně létat na nové lince Praha - Novosibirsk. Informaci přinesl odborný server Planes.cz a ČTK ji potvrdila Ilona Vysoudilová z oddělení komunikace ČSA. Důvodem jsou údajně "úřední záležitosti" na ruské straně. Spojení do města na Sibiři zavedla firma 28. dubna.

Novosibirsk je jednou z mála nových linek, které firma pro letní sezonu představila. Část linek naopak kvůli omezené poptávce utlumila. Podle serveru uskutečnily ČSA pouze dva lety do Novosibirsku a cestujícím nyní nabízejí alternativní spojení přes Moskvu nebo Frankfurt. "Stále čekáme na vyjádření ruské strany," uvedla Vysoudilová.

Rusko je známé svým ochranářským přístupem k trhu letecké přepravy. Na jeho letiště smějí obvykle létat pouze takzvaní národní dopravci, a to výměnou za stejnou možnost pro ruské letecké společnosti.

Pro České aerolinie Rusko představuje jeden z nejvýznamnějších trhů. Od letního letového řádu posílily spojení do Jekatěrinburgu a zvýšil se počet letů na loni zavedeném spojení do Rostova na Donu. Další lety směřují do Moskvy, Petrohradu a Samary, některé linky startují i z Karlových Varů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK