Akcie si v USA vedly po zprávě o výstavbě domů smíšeně

19.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. května (ČTK) - Akcie šly dopoledne na newyorské Wall Street oběma směry. Investory zaskočila zpráva o rekordním minimu bytové výstavby za duben. Nečekaný pokles vyrovnala příznivá výsledková zpráva řetězce prodejen Home Depot, napsala agentura AP.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o čtvrt procenta na 8525,8 bodu. Na trhu s menšími a technologickými firmami se index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ zvýšil na 1734,3 bodu se ziskem 0,1 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Nově zahájená výstavba domů ve Spojených státech se v dubnu propadla na rekordní minimum, když analytici očekávali nárůst. Ministerstvo obchodu dodalo, že se na nové minimum dostal i počet vydaných stavebních povolení. Údaje podkopávají naděje na brzkou stabilizaci trhu s bydlením.

Síti prodejen potřeb pro dům a zahradu Home Depot v prvním čtvrtletí stoupl zisk o 44 procent na 514 milionů dolarů. Home Depot, největší takový řetězec na americkém trhu, zvýšil zisk díky snižování nákladů, neboť mu tržby klesly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK