Japonské akcie uzavřely na sedmitýdenním maximu

29.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 29. července (ČTK) - Japonské akcie dnes díky technologickým titulům posílily a uzavřely na sedmitýdenním maximu. Jejich nárůst byl ale pouze mírný, protože investoři čekali na další výsledky hospodaření japonských podniků. Hlavní index tokijské burzy Nikkei se zvýšil o 0,3 procenta na 10.113,24 bodu.

"Zisky má zveřejnit ještě více než 700 firem. A když připočtete určitou únavu ze současného růstu, zdráhají se lidé nakupovat," uvedl analytik Noricugu Hirakawa ze společnosti Okasan Securities. "Výsledky (firem) nebyly všeobecně tak špatné, v mnoha případech to však odráželo snížení nákladů, což je vliv, který časem pomine," dodal.

V úterý uzavřel index Nikkei prakticky beze změny, protože investoři vybírali zisky z předchozího devítidenního růstu. Během toho si index připsal 11,5 procenta, napsala agentura Reuters.

Na devizovém trhu japonský jen posílil, protože investoři vybírali zisky z předchozího růstu ostatních předních měn. Dolar vůči jenu oslabil o 0,2 procenta na 94,35 JPY. Euro vůči jenu kleslo o 0,3 procenta na 133,51 JPY, zatímco vůči dolaru zůstal jeho kurz bez větších změn na 1,4167 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK