Česká LBBW Bank jako jedna z mála bank spadla do ztráty

12.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. srpna (ČTK) - LBBW Bank, která patří v tuzemsku k malým bankám, jako jedna z mála na trhu v letošním prvním pololetí spadla do ztráty. Ta činila 374 milionů korun, ve stejném období loni hospodařila se ziskem 52 milionů korun. LBBW to dnes oznámila na webových stránkách.

Ztrátové hospodaření je u českých bank, které již zveřejnily pololetní výsledky, přes současnou hospodářskou recesi zatím výjimkou. Výsledky oznámily největší banky ČSOB, Česká spořitelna, GE Money bank, Komerční banka a UniCredit. Zisk ČSOB stoupl, ostatním meziročně klesl. Z dalších peněžních ústavů je v červených číslech podle deníku E15 česká pobočka polské nízkonákladové banky mBank.

LBBW výrazně navýšila opravné položky k úvěrům, poněvadž očekává, že trh firemního bankovnictví projde dalším těžkým obdobím. "Objem vytvořených opravných položek činil 414,3 milionu korun. Bez nich bychom byli v zisku," doplnila mluvčí LBBW Bank Martina Lambert.

Banka se rozhodla uskutečnit a zveřejnit toto opatrné opatření již nyní. "LBBW Bank je připravena a chce být dostatečně silná, aby mohla překonat nadcházející složité období českého hospodářství a následky ekonomické a finanční krize," uvedl předseda představenstva LBBW Bank Markus Hermann.

LBBW Bank působí na českém trhu od roku 1991. Jediným akcionářem se stala loni v září německá Landesbank Baden-Württemberg, která tím vstoupila na český trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK