Apple ověřuje zprávy médií o explozi iPhonů v Evropě

18.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 18. srpna (ČTK) - Americká firma Apple prošetřuje zprávy z médií, že jeden či více mobilů iPhone v Evropě explodovaly, uvedla Evropská komise. Firma se o těchto případech snaží zjistit více informací a dotyčné telefony se snaží získat k prozkoumání. Tisková mluvčí komise uvedla, že podle Apple jde spíše o ojedinělé případy než obecný problém.

Apple uvedla, že o zprávách z médií ví. Je mezi nimi i případ teenagera z Francie, který tvrdí, že ho telefon mírně poranil. Jeho iPhone údajně začal syčet a rozpadl se.

"Snaží se (Apple) o těchto incidentech získat více detailních informací a provedou nezbytné testy, aby možné případy ověřili," řekla mluvčí komise. Komise v unii dohlíží na to, aby spotřební zboží v unii nebylo nebezpečné.

Apple se ke slovům mluvčí EK nevyjádřila. Tiskový mluvčí Apple Europe ale uvedl, že podnik o zprávách z médií ví a čeká, až se k němu dotyčné telefony od zákazníků dostanou. "Dokud nebudeme mít kompletní detaily, nebudeme už nic dodávat," citovala ho agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK