Sunny Days má opět problémy se zpožděním letů

18.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Klienti cestovní kanceláře Sunny Days mají opět potíže s návratem z dovolené. Letadlo z tuniského ostrova Džerba mělo původně odletět odpoledne, spoj ale byl prozatím odložen na čtvrtou hodinu ráno. Podobně uvízli také klienti na brněnském letišti, kteří mají pobyt na ostrově teprve před sebou. Informovala o tom televize Nova.

Letadlo mělo z ostrova odletět ve 14:00, ale let byl prozatím odložen na 4:00 ráno ve středu. Podle vyjádření klientů jim Sunny Days prodloužila ubytování v hotelu a pravidelně je informuje.

Odložen má údajně být také dnešní let z Brna, a to z 20:00 na 1:15. V tomto případě cestovní kancelář klienty o odkladu informovala předem, poznamenala Nova. Podle ní měla společnost nejprve využít služeb ČSA, aerolinky ale údajně o žádné objednávce nevěděly. Klienti nakonec mají letět se společností SkyEurope.

Problém s dodržením termínů dovolených měli klienti Sunny Days již o víkendu. Lidé od soboty do pondělka čekali na let do Tuniska.

Podle informací Novy cestovní kancelář údajně již dva roky dluží asi 300.000 eur (asi 7,5 milionu korun) tuniské letecké společnosti Nouvelair. Jde o dluh z roku 2008, který prý CK nechce uhradit. Zástupci Sunny Days ale jakékoliv potíže popírají a tvrdí, že je všechno v naprostém pořádku. Informace o dluhu připisují konkurenčnímu boji.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK