Americké akcie v úterý posílily díky výsledkům firem

19.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. srpna (ČTK) - Americké akcie v úterý posílily, protože překvapivě příznivé výsledky velkých maloobchodních firem přilákaly investory zpátky na trh. Akcie tak smazaly část ztrát z předchozího dne, kdy utrpěly nejvýraznější pokles za sedm týdnů.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se zvýšil o 0,90 procenta na 9217,94 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 1,01 procenta na 989,67 bodu a index technologického trhu Nasdaq o 1,30 procenta na 1955,92 bodu.

"Bylo to o oživení z předchozího výprodeje," řekl k vývoji na trhu analytik Marc Pado ze společnosti Cantor Fitzgerald & Co. Nejvýraznější přírůstky zaznamenaly finanční, maloobchodní a technologické tituly.

Největší světový řetězec obchodů pro kutily Home Depot posílil o více než tři procenta. Firma sice ohlásila pokles čtvrtletního zisku, výsledek nicméně díky snížení nákladů překonal očekávání analytiků. Společnost navíc zlepšila celoroční prognózu.

Na devizovém trhu euro posílilo po zprávě o tom, že důvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v srpnu dostala na nejlepší úroveň za více než tři roky. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru stouplo o 0,4 procenta na 1,4044 USD a vůči jenu o 0,7 procenta na 133,83 JPY, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK