Velkoobchody Makro loni v ČR zvýšily zisk na 1,896 mld. Kč

19.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Velkoobchodní společnost Makro Cash & Carry ČR v roce 2008 zvýšila čistý zisk z 1,568 miliardy korun v roce 2007 na 1,896 miliardy korun. Tržby Makro Cash & Carry ČR ale loni vzrostly jen mírně, a to o 42 milionů korun na na 37,165 miliardy korun. ČTK dnes informaci získala z účetní závěrky společnosti Makro Cash & Carry ČR, která v Česku provozuje 13 velkoobchodních center.

Firma Makro Cash & Carry ČR dlouhodobě patří mezi nejziskovější obchodní řetězce v Česku. Loňský profit společnost použila na výplatu dividend svému vlastníkovi, kterým je nizozemská společnost Metro Cash & Carry International Holding.

V závěru loňského roku společnost Makro Cash & Carry ČR otevřela v Česku jedno nové velkoobchodní centrum. Řetězec má nyní více než 800.000 registrovaných zákazníků z řad podnikatelů, zejména obchodníků a firem podnikajících v gastronomii.

Na loňském žebříčku deseti největších tuzemských obchodníků obsadila velkoobchodní společnost Makro Cash&Carry ČR s odhadovanými tržbami 39,5 miliardy korun čtvrté místo.

Společnost Makro Cash & Carry ČR je součástí nadnárodní skupiny Metro Group, která ve 28 zemích provozuju více než 540 velkoobchodních center.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK