Koruna nepatrně oslabila k euru, k dolaru naopak posílila

19.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Česká měna dnes oslabovala podpořena stejným pohybem v regionu. Během dne se dostala až na úroveň 25,74 Kč/EUR, později ale většinu ztrát umazala a závěr ji zastihl na 25,65 Kč/EUR, tedy jen o dva haléře slabší než ve středu. K dolaru koruna naopak zhruba o 15 haléřů posílila, když uzavírala na úrovni 18,05 Kč za dolar.

Podle odborníků se dnes obchodovalo pouze na základě vnějších vlivů. "Pozdě odpoledne se kurz pohyboval kolem 25,64 Kč/EUR. To je o 26 haléřů silnější kurz, než činí 50denní průměr. Technické indikátory přitom říkají, že by koruna mohla ještě maličko posílit. Nicméně překonání hladiny 25,50 Kč/EUR ještě tento týden je už nepravděpodobné. Případné posílení bude jen krátkodobé a z nadhledu několika dní bude mít smysl mluvit spíš o stagnaci," naznačil další vývoj hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora.

"Z krátkodobého hlediska je koruna uvězněna mezi úrovněmi 25,30 až 26,00 Kč/EUR, kde bez zájmu investorů zůstává bez výraznějších pohybů, jaké máme v živé paměti z obchodování před několika měsíci," doplnil Oldřich Myslivec z Patria Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK