Mobilní operátoři se přetahují o velké firemní zákazníky

25.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. srpna (ČTK) - Tuzemští mobilní operátoři si stále častěji přetahují velké firemní zákazníky. Od září bude mít nového operátora skupina Karla Komárka KKCG a o velkém přestupu se hovoří i v ČSOB. Vyplývá to z informací firem.

Firmy skupiny KKCG dosud využívaly služby O2 a T-Mobile, ale od září všechny přejdou k Vodafonu. Podle neoficiálních informací smlouva zahrnuje služby pro řádově tisíce SIM karet a skupina se stane největším klientem operátora, který má nyní přes 300 velkých firemních klientů.

"Nabídka Vodafonu byla pro skupinu KKCG nejvýhodnější a znamená pro nás významné úspory díky optimalizaci nákupu a využívání mobilních služeb. Komplexní nabídka řešení Vodafone OneNet nám navíc umožní ještě efektivnější optimalizaci v oblasti hlasových a datových služeb," uvedl ředitel úseku skupinové politiky a synergií skupiny KKCG Ivan Lackovič.

Telefónica O2 letos přetáhla například Ahold nebo DHL Express a podle neoficiálních informací je na spadnutí dohoda s ČSOB. V segmentu malých a středních firem operátor podle svého vyjádření získal letos v průměru 778 nových klientů měsíčně.

Největší operátor T-Mobile, který je tradičně silný v segmentu středních a velkých firem, letos získal například Anect, Holcim, Baťu, Českou lékárnickou komoru nebo dodavatele silničních staveb Colas.

V Česku je přes 13 milionů aktivních SIM karet, mobilní služby využívá přes 99 procent tuzemských firem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK