Koruna stagnovala vůči euru i dolaru blízko pondělního závěru

25.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. srpna (ČTK) - Česká měna dnes stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 17:00 koruna v porovnání s pondělním závěrem zpevnila o haléř na 25,35 Kč/EUR, k dolaru byla v závěru rovněž o haléř silnější na 17,70 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky dnes koruna postrádala jakýkoliv domácí impulz k výraznějšímu pohybu. Během dnešního obchodování vylepšila své letošní maximum k euru na 25,32 Kč/EUR. V závěru ale část svých ztrát vymazala, dodal.

Analytik Patria Finance Tomáš Vlk uvedl, že česká měna se dnes přidala k sílícímu regionu a dále rozšířila své zisky. Za polským zlotým a maďarským forintem zaostala vzhledem k tomu, že tyto měny navíc těžily z dobrých domácích dat.

Dolar kolem 17:00 mírně oslabil na 1,4329 USD/EUR, když ho pod tlak podle Vlka dostal obrat na akciích. Na druhou stranu dolar opět prokazuje, že už dokáže profitovat z dobrých zpráv z domácí ekonomiky. Tentokrát to byl index spotřebitelské důvěry, který byl v srpnu překvapivě vysoko. Vedle spotřebitelské důvěry vyšla i lepší čísla z amerického realitního trhu, doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK