Koruna stagnovala na úrovni středečního závěru

27.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Koruna dnes stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 17:00 se vůči euru i dolaru obchodovala na úrovni středečního závěru 25,48 Kč/EUR a 17,91 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky dnes regionální měny neměly jednoznačný trend. Koruna i polský zlotý spíše získávaly, maďarský forint naopak ztrácel.

Vladimír Pikora z Next Finance poznamenal, že koruna jen velmi pomalu umazávala své středeční ztráty, když v pozadí pohybu kurzu nestály žádné zprávy. Česká měna se obchodovala jen pro technické potřeby v intervalu 25,38 Kč/EUR až 25,50 Kč/EUR, dodal.

Americký dolar kolem 17:00 mírně zpevnil na 1,4225 USD/EUR. Po středečním výrazném posílení dolar mírně korigoval ke slabším hodnotám, uvedl Pikora.

Podle Frayera byl vývoj obchodování s eurem a dolarem klidný, přestože byly zveřejněny opět lepší než očekávané makroekonomické údaje. Ekonomika Spojených států ve druhém čtvrtletí klesla v přepočtu na celý rok o procento po propadu o 6,4 procenta v předchozích třech měsících. Analytici očekávali zhoršení odhadu na pokles o 1,5 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK