Hyundai chce přesunout část výroby vozů i20 z Indie do Evropy

28.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dillí 28. srpna (ČTK) - Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor hodlá do poloviny příštího roku přesunout více než třetinu výroby svého modelu i20 z Indie do Evropy. Uvedl to šéf indické divize H.S. Lheem. Podle dřívějších informací indického listu The Economic Times chce firma produkci přemístit do některého ze svých závodů v České republice, na Slovensku či v Turecku.

Firma plánuje přesunout do Evropy výrobu zhruba 70.000 vozů i20 ročně, aby získala daňové výhody. Společnost má v současnosti v Indii kapacitu pro výrobu 200.000 vozů i20 ročně, napsala agentura Reuters.

Mluvčí českého závodu automobilky Hyundai v Nošovicích Petr Vaněk minulý měsíc potvrdil, že firma o přesunu produkce uvažuje. Upozornil však, že výroba pravděpodobně nebude umístěna do Nošovic.

Hyundai tvoří společně s dceřinou firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. Společnost loni v listopadu oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila předloni v prosinci sériovou výrobu vozů u slovenské Žiliny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK