Koruna dopoledne výrazně oslabila vůči dolaru i euru

02.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. září (ČTK) - Česká měna dopoledne výrazně oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 si koruna vůči dolaru v porovnání s úterním závěrem pohoršila o 27 haléřů na 18,10 Kč/USD a k euru o 20 haléřů na 25,74 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Během dopoledního obchodování se zdá, že pesimismus na trzích převládá, a tak se i dnes česká měna oproti svým otevíracím úrovním pohybuje na slabších úrovních, uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Americký dolar si vůči světovým měnám v průběhu úterní americké seance výrazně polepšil, přestože díky slibným a příznivým makroekonomickým číslům měla spíše riziková averze klesnout, a dolar tím oslabit, dodal Frayer.

Tato reakce byla podle něj jen dočasná a výprodeje na akciových burzách podpořily americkou měnu. Asijské burzy dnes zakončily v minusu a rovněž evropské trhy si připisují další ztráty. "Dolar tak s největší pravděpodobností bude nadále zpevňovat, důležité budou odpolední údaje z amerického trhu práce," míní Frayer. Kolem 10:30 dolar zpevnil na 1,4221 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK