Trelleborg získal nové zakázky, přijme 60 lidí

10.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hrádek nad Nisou (Liberecko) 10. září (ČTK) - Výrobce gumových hadic pro topení a chlazení v automobilech Trelleborg Fluid Solutions Czech Republic získal nové zakázky pro automobily Audi a Volkswagen. Do konce roku přijme 60 pracovníků. Další nábor se může uskutečnit v příštím roce, kdy se od druhého pololetí chystá rozjezd dalších nových projektů pro Audi a BMW. Novináře o tom dnes informoval ředitel společnosti Vítězslav Čepelka. Trelleborg je největším zaměstnavatelem v příhraničním Hrádku nad Nisou na Liberecku, v současné době zaměstnává 360 lidí, třetina jsou Poláci.

Trelleborg stejně jako další dodavatelé autosoučástí čelí od loňského podzimu problémům spojeným s útlumem výroby v automobilovém průmyslu. Ještě v lednu 2008 zaměstnávala společnost v Hrádku přes 600 zaměstnanců, v souvislosti s restrukturalizací výroby se ale počet pracovníků snížil a v říjnu jich podnik zaměstnával 560. Pak přišlo masivní propouštění způsobené krizí a úbytkem zakázek. Do letošního dubna podnik propustil dalších 200 lidí. Objem výroby se letos snížil zhruba o 30 procent.

Trelleborg Fluid Solutions CR je součástí švédské nadnárodní skupiny, která se specializuje na vývoj a výrobu výrobků pro těsnící, tlumící a ochranné aplikace v nejrůznějších průmyslových oborech - od automobilů přes ropné plošiny až po dobývání vesmíru. Továrna v Hrádku nad Nisou patří do automobilové divize a vyrábí součásti chladicích systémů pro vozidla značek BMW, VW, Audi, Mercedes nebo Porsche. Firma se základním kapitálem 103 milionů uskutečňovala v Minulých letech zakázky za 790 milionů korun. V loňském roce ale tržby kvůli úbytku zakázek a nevýhodnému kurzu eura poklesly na 600 milionů. Letos firma očekává další pokles tržeb zhruba o 13 procent na 520 milionů Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK