Pražské FERMA Fórum naznačí další vývoj v pojištění podniků

13.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. září (ČTK) - Pražský kongres FERMA Risk Management Fórum, které se bude konat 4. až 7. října v Praze, naznačí podle organizátorů další vývoj na trhu pojišťovnictví a řízení rizik. Fóra se zúčastní přední osobnosti z oblasti pojišťovnictví a brokerství; zpravidla půjde o vrcholné manažery, kteří jsou zodpovědní za politiku svých společností.

Na fóru budou přítomny všechny hlavní pojišťovací společnosti, uvedl David Furby z pojišťovny ACE Europe. "Okolo 90 procent našich největších korporátních klientů je v jednom čase na jednom místě," dodal. Říjen je klíčové období roku, protože začíná prodlužovací období pro mnoho programů podnikového pojištění.

Furby odhadl, že v následujících 12 až 18 měsících se vytvoří tlak na zvýšení cen pojistného. Z ekonomické a makroekonomické perspektivy se podle něj klienti pojišťoven cítí pod tlakem s tím, jak se jednotlivé země propadají hlouběji do recese.

Náplní workshopů FERMA Fórum o evropských záležitostech budou tři nejdůležitější témata pro risk manažery v tomto roce, a to regulace pojišťoven směrnicí Solvency II, zavedení institutu hromadných žalob a budoucnost blokových výjimek v oblasti pojišťovnictví.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK