UniCredit Bank prodlužuje nabídku zvýhodnění u hypoték

22.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. září (ČTK) - UniCredit Bank prodlužuje nabídku zvýhodnění u hypoték. Ti klienti, kteří si k hypotečnímu úvěru pořídí další vybrané produkty banky, mohou získat hypotéku i s úrokem 4,44 procenta. Tato sazba platí v případě roční fixace. Při fixaci na pět let je úročení 4,99 procenta. ČTK to dnes v tiskové zprávě oznámila UniCredit Bank.

Banky se v posledních týdnech se zvýhodněnými nabídkami hypoték pro občany předhánějí, protože se snaží zmírnit letošní propad poskytnutých hypoték způsobený hospodářskou recesí. Podle analytiků je ale přesto obtížné kvůli zpřísnění podmínek hypotéku získat.

Z jiných bank Česká spořitelna nabízí jednoprocentní úrokové zvýhodnění na polovinu hypotéky pro občany. Komerční banka od srpna dočasně zvýhodnila občanům hypotéky s fixací na pět a více let. Raiffeisenbank snížila sazby až o 0,4 procentního bodu. Lepší podmínky od podzimu nabízejí i GE Money Bank, Hypoteční banka u hypotéky po webu nebo Wüstenrot hypoteční banka.

Nyní nejnižší sazbu na trhu 4,44 procenta u roční fixace získají klienti UniCredit Bank, kteří si k hypotečnímu úvěru pořídí osobní konto, pojištění schopnosti splácet a kreditní kartu. V případě tříleté fixace je úroková sazba 4,84 procenta a na pět let zmíněných 4,99 procenta. Nabídka platí i nadále jak pro stávající, tak pro nové klienty UniCredit Bank.

"Naši mimořádnou nabídku již využily od spuštění této akce řádově stovky nových klientů, což zatím považujeme za velmi dobrý výsledek. Klienti si dokážou spočítat, že se jim měsíční splátky i po využití dalších služeb banky výrazně sníží. Proto jsme se rozhodli v této mimořádné nabídce pokračovat," uvedl ředitel retailové divize UniCredit Bank Jaroslav Žahourek. Banka nabídku spustila v červnu.

Prodej hypoték je letos kvůli recesi v útlumu. Objem nově poskytnutých hypoték občanům v srpnu meziročně klesl o takřka 30 procent na 5,45 miliardy korun. Průměrná úroková sazba nových hypoték naopak mírně stoupla na 5,67 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK