Koruna dopoledne stagnuje vůči oběma hlavním světovým měnám

05.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. října (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnuje vůči oběma hlavním světovým měnám. V 11:00 stála těsně u pátečních hodnot na 25,44 Kč/EUR a 17,41 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online.

Koruna podle analytika Patrika Finance Tomáše Vlka na domácí zprávy opět nereaguje a v klidu ji podle něho nechávají i další mírné zisky polského zlotého a maďarského forintu, kde doznívá pozitivní páteční vývoj.

Viceguvernér ČNB Miroslav Singer na posledním jednání bankovní rady hlasoval pro snížení základních úrokových sazeb a jejich další snížení je podle něj pořád ještě možné. Uvedl také, že silný kurz koruny je jedním z hlavních faktorů, které snižují srpnový inflační výhled ČNB.

Dolar po pátečních datech z amerického trhu práce v konečném výsledku ztratil. "První reakce sice byla pozitivní díky vyšší averzi k riziku, pak ale zřejmě převážil vliv zhoršených očekávání o oživení americké ekonomiky a dolar ztratil. Přesto zatím podle nás není pravděpodobné, že by dolar opustil chování nízko úročené měny. Tento charakter by si až na výjimečné situace ještě měl podržet," uvedl Vlk. Aktuálně se dolar vůči euru obchoduje za 1,463 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK