BCT vyprodává ochranné známky, chráněné vzory i sklo ze skladů

30.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. října (ČTK) - Ochranné známky, chráněné vzory, internetové domény a tisíce položek ze skladů zkrachovalé sklářské společnosti Bohemia Crystalex Trading (BCT) jsou na prodej. ČTK to dnes zjistila v insolvenčním rejstříku, kde insolvenční správce zveřejnil podmínky výběrového řízení včetně majetku, který je na prodej. Zájemci mohou své nabídky podávat do 26. listopadu, podmínkou je však složení jistoty jeden milion korun.

Skupina BCT byla ještě loni největším českým výrobcem užitkového skla a zaměstnávala 5000 lidí. Mateřská společnost fungovala jako servisní a obchodní organizace pro čtyři dceřiné sklárny. Celá skupina je od loňského 22. září v insolvenčním řízení kvůli nedostatku provozního kapitálu. Všechny dceřiné společnosti - Sklo Bohemia ve Světlé nad Sázavou, Sklárny Bohemia v Poděbradech, Sklárny Kavalier Sázava i novoborský Crystalex už mají nové vlastníky.

Noví vlastníci ale většinou nezískali ochranné známky, ani chráněné vzory, protože ty vlastnila mateřská BCT. Ke koupi tak jsou nyní například známky Bohemia Crystal, Bohemia Glass, Bohemia Crystalex Trading, Claudia, LIBERA nebo Vitrax. BCT vlastnila i značku Skloexport a.s. Ke koupi jsou i chráněné vzory některých souborů, dokumentace k části produkce a také 17 internetových domén včetně bct.cz, bohemia-crystal.eu nebo bohemia-glass.cz.

Mateřská BCT zaměstnávala v minulosti přes 150 lidí, hlavně obchodníků. Poslední z nich insolvenční správce propustil v červenci, když ukončil činnost. Přestože ještě v létě firma prodávala zboží ze skladů, v rámci výprodeje nyní nabízí ještě více než 2,6 milionu položek z deseti skladů plných skla a porcelánu. Na prodej je i vzorkovna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK