Burza ztrácí, táhnou ji dolů akcie Erste Bank, KB a ČEZ

02.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. listopadu (ČTK) - Pražská burza se dopoledne vrátila do červených čísel tažena oslabením akcií především Erste Group Bank, Komerční banky a ČEZ. Hlavní index PX byl krátce před 11:00 níže o 1,48 procenta na 1124,5 bodu, vyplývá z průběžných výsledků burzy.

Akcie Erste Group Bank oslabovaly o 2,43 procenta na 741,50 koruny. Banka se podle Josefa Němečka z Patria Online stala po pátečním zveřejnění hospodářských výsledků logickým terčem změn doporučení i cílových cen za strany analytických týmů bank. Například BNP Paribas zvýšila cílovou cenu na 29 EUR (769 Kč) z předchozích 27 EUR s doporučením "neutral". Podle Terezy Špačkové z Patria Direct ale titul na nová doporučení na pražské burze nereaguje.

Silný výprodej akcií byl během dopoledne i u druhého bankovního titulu v systému pro nejlepší akcie SPAD, Komerční banky. Její akcie oslabily o 1,14 procenta na 3542 korun. Ještě výrazněji burzu do červeným čísel táhly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, ty oslabily o 1,67 procenta na 883 Kč.

Jen mírný růst zaznamenaly zatím pouze akcie telefonního operátora Telefónica O2, a to o 0,16 procenta na 426,80 koruny.

Podle Špačkové je celkově na pražské burze aktivita nevýrazná. Do desáté hodiny na polovině titulů ve SPADu nebyl zaznamenán žádný reálný obchod, uvedla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK