Euro: Hledá se nástupce šéfa Sazky Aleše Hušáka

08.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Pozice šéfa největší tuzemské loterijní společnosti Sazka Aleše Hušáka se údajně začíná otřásat. Podle pondělního vydání týdeníku Euro se začalo hovořit o jeho odvolání. Hušák stojí v čele Sazky již 14 let. Jeho pozici prý oslabilo současné vyjednávání s bankami o refinancování úvěrů Sazky.

Mezi případnými nástupci Hušáka se prý objevuje nejčastěji jméno prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderky, bývalého eurokomisaře a šéfa Ragbyové unie Pavla Teličky a místopředsedy pro ekonomiku Českého olympijského výboru a generálního ředitele nábytkářské společnosti Techo Jiřího Kejvala. Ani jeden z nich ale týdeníku zájem o vedení Sazky nepotvrdil.

Sazka ze zákona musí ze zisku podporovat sport a tělovýchovu. Od roku 2004 hospodaření Sazky negativně ovlivňuje projekt haly v pražských Vysočanech, protože firma musí splácet mnohamiliardové náklady. Již na jaře varoval před finančními problémy Sazky oficiálním dopisem věřitele této firmy současný ministr financí Eduard Janota.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK