Americké akcie během dopoledne mírně oslabovaly

10.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. listopadu (ČTK) - Ceny amerických akcií se v úvodní části obchodování snižovaly, ztráty ale nebyly vysoké a během dne se hlavní indexy ocitly i v mírném zisku. Výrazně zpevnily například akcie pojišťovny AIG, kterým pomohl komentář agentury Moody's, příznivý vliv ale stále mají i výsledkové zprávy, které vyznívají vcelku příznivě.

Ve 12:00 EST (18:00 SEČ) Dow Jonesův index vykazoval pokles o zhruba 0,1 procenta a pohyboval se kolem 10.218 bodů. Širší index S&P 500 měl ztrátu asi 0,3 procenta a byl v blízkosti 1090 bodů, index Nasdaq Composite oslabil asi o 0,4 procenta na zhruba 2145 bodů.

Akcie AIG si připsaly více než čtyřprocentní zisk a dostaly se nad 37 dolarů. Agentura Moody's uvedla, že AIG zřejmě bude schopna splatit půjčku, kterou jí poskytla americká vláda. AIG podle Moody's učinila značný pokrok v restrukturalizaci a mohla by být schopna splatit i většinu podílu v prioritních akciích.

Hlavní indexy v úvodu obchodování oslabovaly, později se ale přehouply do zisku a Dow Jonesův index přechodně vystoupil na nejvyšší hodnotu od loňského října. Trh podle analytiků stále čerpá optimismus ze schůzky zástupců skupiny G20, kteří se shodli, že globální ekonomiku je stále ještě třeba podporovat.

"Od března, kdy se trh začal zotavovat, lze vidět, že kdykoli začne trh klesat, objevují se investoři," podotkl šéf investiční společnosti Alan B. Lancz & Associates Alan Lancz. Trend podle něj stále ukazuje vzhůru a investoři se snaží využít každého poklesu cen k nákupu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK