Koruna dopoledne mírně oslabila k euru i dolaru

24.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. listopadu (ČTK) - Koruna dopoledne nepatrně oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 byla vůči euru slabší oproti pondělnímu závěru o dva haléře na hodnotě 25,89 Kč/EUR. K dolaru pak ztratila šest haléřů a obchodovala se na úrovni 17,34 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Koruna v pondělí nezvládla posílit tolik, jako její regionální protějšky. Dnes naproti tomu odolává a jen lehce oslabuje na 25,90 Kč/EUR," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Středoevropské měny jsou podle Vlka ve vleku událostí na hlavních trzích, když se žádné podstatné zprávy z regionu dnes nečekají.

Naopak ve světe dnes dojde ke zveřejnění několika zajímavých ekonomických dat. V průběhu dopoledne byl publikován německý index podnikatelské nálady Ifo, když výsledek byl lepší, než analytici původně očekávali. Ukazatel vystoupil v listopadu nejvýše za posledních 15 měsíců a růst zaznamenal osmý měsíc za sebou. Souhrnný index se tak zvýšil na 93,9 bodu z říjnové úrovně 92 bodů. "Výsledek svým růstem překonal konsensus, což momentálně podporuje akcie," uvedl Vlk.

V USA odpoledne vyjde předběžná zpráva o vývoji HDP za třetí čtvrtletí. "Ještě důležitějším údajem ze zámoří by mohla být spotřebitelská důvěra," informoval analytik Patria Finance s tím, že trh sází na lehký pokles.

Dolar se dnes krátce po 10:30 obchodoval na úrovni 1,4929 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK