Počet českých firem v žebříčku Technology Fast klesl na polovinu

25.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. listopadu (ČTK) - Počet českých firem v žebříčku nejrychleji rostoucích podniků v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky Technology Fast 500 EMEA se letos proti loňsku snížil na polovinu. Zatímco loni mělo Česko mezi 500 podniky 11 zástupců, letos to bylo jen pět firem. Vyplývá to z informací společnosti Deloitte, která žebříček sestavuje.

Mezi podniky z 26 zemí regionu si nejlépe vedla turecká společnost Biotekno, která se zabývá systémovou integrací mobilních technologií. Mezi lety 2004 a 2008 dokázala firma zvýšit obrat o 42.417 procent na 37,4 milionu eur. Druhou příčku obsadila rovněž turecká společnost Millenicom a třetí britská softwarová firma Distribution Technology. Zemí s nejpočetnějším zastoupením zůstala Velká Británie s 87 firmami v žebříčku.

Nejúspěšnějším českým zástupcem se stala pojišťovací makléřská společnost Insia, která obsadila 214. příčku. Česko dále v žebříčku reprezentují Invia CZ, StringData, Trask solutions a Datasys. České firmy zaznamenaly propad i v letošním středoevropském žebříčku Technology Fast 50, kde vypadly z první desítky.

"Správný produkt založený na správné technologii může být spolu se správným týmem lidí tou pravou metlou na recesi. Rychle rostoucí technologické společnosti vědí, že nestačí prospívat v dobrých časech. Musí být v předstihu před konkurencí i v době krize," uvedl vedoucí programu Technology Fast 500 EMEA David Halstead.

Společnost, která se chce ucházet o místo v přehledu Fast 500, musí splňovat několik kritérií, například dosáhnout v prvním roce hodnocení výnosy aspoň 50.000 eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK