Vláda bude ještě jednat s Prahou o penězích na státní správu

25.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. listopadu (ČTK) - Vláda bude ještě dodatečně jednat s představiteli Prahy ohledně peněz určených na výkon státní správy v přenesené působnosti. Premiér Jan Fischer to uvedl na dnešní tiskové konferenci po setkání s primátory Prahy, Brna, Ostravy a Plzně. Pro ostatní velká města jsou dodatečně vyčleněné prostředky podle premiéra v zásadě dostatečné.

Vláda vyčlenila na příští rok pro města a obce jako protikrizové opatření dodatečně dvě miliardy korun na výkon státní správy. Podle analýzy, kterou si ministerstvo financí nechalo zpracovat od Vysoké školy ekonomické, obce dotují náklady na státní správu zhruba čtyřmi miliardami korun.

"Ty dvě miliardy jsou v zásadě dostatečné pro města s výjimkou Prahy, ale tam o tom budeme jednat ještě bilaterálně," uvedl dnes premiér.

Ohledně dopravní infrastruktury podle premiéra panovala shoda, že další snižování prostředků, které jsou v rozpočtu na infrastrukturu vyčleněny, by mohlo být riskantní. "Jakási hra s prostředky na dopravní infrastrukturu a jejich přesouvání někam jinam je něco, co by vláda nebyla schopna podpořit," uvedl premiér.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK