Koruna dopoledne oslabuje proti euru i dolaru

26.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. listopadu (ČTK) - Koruna dnes dopoledne oproti středečnímu vývoji vůči euru oslabuje a v 10:30 se obchodovala za 26,15 Kč/EUR. Slabší je rovněž proti americkému dolaru, a to na 17,32 Kč/USD. Americký dolar dnes oproti předchozím dnům koriguje vůči euru své ztráty, vyplývá z z údajů serveru Patria Online.

"Korekce evropských akcií dolaru pomáhá v návratu na 1,5080 USD/EUR, ale zvýšený tlak na americkou měnu v posledních několika dnech je evidentní. Dnešek je svátečním dnem v USA, což aktivitu na trzích sníží. Dolar tak možná dostane šanci se vyhnout dalšímu oslabování, své ztráty by měl spíše korigovat," uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

Koruna podle Vlka reaguje výrazněji na negativní vlivy než na pozitivní. "Jedním z negativních vlivů na zdejší měny mohou být nedávné znepokojivé zprávy z Ukrajiny a Dubaje, kde se některé státní firmy dostaly do problémů se splácením dluhu. Vrhly tím stín pochybností i na další země z rozvíjejícího se světa," uvedl. Dnes přitom oslabují i ostatní měny v regionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK