Pražská burza si dnes připsala jednoprocentní zisk

03.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - Pražské burze se dnes dařilo. Připsala si více než jednoprocentní zisk, zatímco ostatní evropské akciové trhy rostly jen mírně. Hlavní index PX přidal 1,08 procenta na 1128,1 bodu. Dařilo se většině titulů, bezmála dvouprocentní zisky si připsaly obě banky, vyplývá z výsledků burzy.

Akcie Komerční banky přidaly 1,78 procenta na 3840 Kč, akcie rakouské Erste Bank posílily o 1,66 procenta na 735,50 Kč. To je podle Josefa Němého z Komerční banky v souladu s vývojem na západoevropských trzích, kde jsou banky také největšími tahouny.

Více než jednoprocentní zisky si dnes připsaly ještě mediální CETV, textilka Pegas Nonwovens a Unipetrol. Ostatní tituly posílily do jednoho procenta, výjimkou byla síť autobazarů AAA Auto a developer Orco, které se dnes ocitly v červených číslech.

Spokojeni mohli být i akcionáři společnosti ČEZ, jejíž akcie při nízkém objemu obchodů odpoledne vymazaly ranní ztráty a přidaly přes půl procenta na 855 korun. "Obchodní aktivita byla dnes celkově slabá, například s akciemi realitních developerů Orco a ECM neproběhnul ani jeden obchod," upozornil Němý.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK