HN: Skupina AXA plánuje spustit v ČR příští rok internetovou banku

08.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. prosince (ČTK) - Pojišťovací skupina Axa plánuje v Česku založit internetovou banku. Spustit by ji měla v prvním pololetí příštího roku. S odvoláním na mluvčího Axy Marka Zemana to uvedly dnešní Hospodářské noviny (HN).

Axa banka se má podle HN soustředit na vklady, další podrobnosti o chystaných službách však kvůli konkurenci nechce společnost zatím zveřejnit. "Chceme především zaujmout klienty, kteří inkasují třeba pojistku, aby nám s penězi neodcházeli," uvedl Zeman. Vedle internetové banky budou mít klienti k dispozici také dvacítku poboček pojišťovny.

Zájem zřídit novou internetovou banku ve vybraných zemích střední a východní Evropy v průběhu roku 2010 minulý týden avizovala také rakouská Raiffeisen International Bank. Banka chce přitom působit s rakouskou bankovní licencí a následně využívat také jednotnou evropskou licenci pro působení na trzích střední a východní Evropy. Těžit pak chce zejména z nízkých nákladů dosažených samoobslužným modelem; pro své prodeje i obsluhu klientů bude využívat právě především internet. Zaměřit se přitom chce na jeho aktivní uživatele a nabízet bude hlavně vkladové produkty. "Naše nová internetová banka bude reagovat na potřeby a zájmy internetových klientů, kteří ve střední a východní Evropě představují rychle rostoucí cílovou skupinu," uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK