Pražská burza dopoledne stagnovala

09.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. prosince (ČTK) - Pražská burza dopoledne stagnovala, hlavní index PX v 11:30 přidal 0,04 procenta na 1121,1 bodu. Objem obchodů byl minimální, o náplň objemu se postaraly akcie ČEZ a Erste Bank, vyplývá z výsledků burzy.

Zatímco akcie Erste Bank oslabily a krátce se dostaly až na 708 korun, akcie ČEZ si jako jediné připsaly více než procento.

Akcie rakouské bankovní skupiny se dopoledne přiblížily až k 700 korunám. Zahraniční kupci však cenu vytáhli na aktuálních 722 korun, což představuje ztrátu dvou procent. O více než dvě procenta na necelých 886 přišla také pojišťovací skupina VIG. Komerční banka naproti tomu o čtvrt procenta posílila a obchodovala se kolem 3809 Kč.

Zisková byla také skupina ČEZ. Energetická skupina v úterý oznámila, že obdržela finanční prostředky z 18měsíčních dluhopisů, které privátně vydala, což avizovala v polovině listopadu. Oznámila také, že 16. prosince vydá dvouleté dluhopisy v hodnotě 100 milionů eur. Podle analytiků by však ani velikost ani cena prodeje neměly vyvolat žádnou reakci trhu, a proto zprávu označili za neutrální.

V zisku byla i těžební společnost NWR, připsala si bezmála půl procenta a přiblížila se 161 korunám.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK