Dráhy posílí před Vánoci spoje o 7000 míst

17.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. prosince (ČTK) - České dráhy posílí před vánočními svátky řadu dálkových spojů o dodatečné vagony. Celkem se kapacita vlaků od pátku do středy zvýší o 7000 míst, na Štědrý den po poledni provoz naopak utichne. ČTK to sdělil mluvčí drah Petr Pošta.

Dopravce počítá s tím, že lidé budou před svátky cestovat ve dvou vlnách. Nejvíce posilových vozů proto vyjede v pátek a v úterý, po oba dny bude ve vlacích zhruba o 2500 míst více než jindy.

Dráhy posílí spoje všech kategorií, především z Prahy do velkých měst. Více míst bude například ve vlacích z hlavního města do Vsetína, Bohumína, Brna, Plzně, Tanvaldu, Starého Města u Uherského Hradiště nebo Českých Budějovic.

"V některých pátečních a středečních odpoledních vlacích už teď zbývá jen několik volných míst, proto doporučujeme všem cestujícím, aby si zarezervovali svá místa včas," uvedl Pošta.

V předvánočním období jsou vlaky podle zkušeností cestujících patrně nejvytíženější z celého roku, u pokladen se tvoří dlouhé fronty. Kromě Vánoc posilují dráhy soupravy také před Velikonocemi, letními prázdninami nebo na Dušičky.

Dráhy před Vánoci znovu spustily prodej jízdenek v obchodech Lidl. Síťová jízdenka ČD Net Lidl platí jeden den a stojí 149 korun, bude ji možné využít 25., 26. nebo 27. prosince. Lidl už prodal téměř 6000 těchto jízdenek. Běžná cena ČD Net je pro držitele zákaznických karet 450 korun.

Lidl poprvé prodával lístky na vlak v říjnu, jejich platnost byla omezena na státní svátek 28. října. Tehdy nabídku využilo 16.500 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK