Koruna dopoledne k dolaru nepatrně posilovala, k euru stagnovala

22.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Česká měna dopoledne nepatrně posilovala k dolaru, k euru její kurz stagnoval. Kolem 11:00 byl kurz koruny k dolaru silnější o dva haléře na hodnotě 18,37 Kč/USD. K euru pak byla koruna na 26,31 Kč/EUR, což bylo na úrovni pondělních uzavíracích hodnot, když koruna zakončila na 26,32 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Obchodování na koruně je dnes velmi klidné, obchodů probíhá jen velmi málo, což souvisí i s blížícími se svátky. Koruna vůči euru dnes mírně ztrácí z ranních úrovní kolem 26,15 Kč/EUR na současných 26,28 Kč/EUR," uvedl Jiří Škop z Komerční banky.

V Německu dnes byl institutem GfK zveřejněn index o vývoji spotřebitelské důvěry na leden, když nálada mezi německými spotřebiteli se opět zhoršuje a klíčové indexy v nejbližší době patrně zaznamenají další pokles. Hodnota indexu se snížila na 3,3 bodu z prosincové hodnoty 3,6 bodu. Je to již třetí měsíční pokles v řadě a indikátor už je výrazně pod čtyřletým průměrem, který činí 4,9 bodu. Výsledek tak zklamal i analytiky, kteří v průměru čekali, že index klesne pouze na 3,5 bodu.

Odpoledne trh čeká na data o listopadovém vývoji na americkém trhu starších obytných domů a bude zveřejněna také konečná zpráva o vývoji HDP za třetí čtvrtletí v USA.

Kurz dolaru k euru byl krátce po 11:00 na úrovni 1,4315 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK