Koruna dopoledne stagnovala k euru a oslabila k dolaru

06.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. ledna (ČTK) - Česká měna dnes ráno opět lehce ztrácela, své ztráty však dopoledne korigovala a proti euru se obchodovala kolem úterního závěru 26,26 Kč/EUR. Proti dolaru koruna ztrácí osm haléřů na 18,30 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Mírné oslabení a návrat na původní hodnoty jsme v úvodu sledovali i na zlotém a forintu. Dnešek je v Česku bez důležitých zpráv a můžeme tak čekat, že během dne budou koruně ukazovat směr hlavně akcie v Evropě a později v USA," komentoval dopolední dění analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "Ty evropské (akcie) si zatím připisují lehké zisky," dodal.

Euru tento vývoj pomáhá zastavit oslabování a jeho kurz k dolaru se nyní pohybuje na 1,4355. Ráno podle Vlka evropskou měnu zasáhl komentář zástupce ECB, že Evropská unie nebude zachraňovat Řecko. Podle něj je třeba dodržet pravidla evropského společenství, která žádnou záchranu nepředpokládají. "Euro se však dopoledne dokázalo z této zprávy otřepat a trh se začíná více soustředit na odpolední data z USA. Pozornost se zaměří hlavně na zprávu ADP o změně zaměstnanosti v soukromém sektoru. Trh předpokládá výrazné zlepšení a úbytek 'jen' 75.000 pracovních míst," podotkl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK