Celé vedení pojišťovny Aviva do konce dubna opustí funkce

14.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. ledna (ČTK) - Celé vedení zastoupení pojišťovny Aviva v ČR opustí po jednání se zástupci skupiny své funkce nejpozději k 30. dubnu letošního roku. Aviva o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě s tím, že změna souvisí s transformačním projektem evropské divize skupiny Aviva.

Generální ředitel a předseda představenstva Karel Veselý opustí společnost po 13 letech, v jejichž průběhu postupně zastával různé odborné a manažerské funkce. Ředitel pro obchodní rozvoj a člen představenstva Libor Novák je rovněž dlouholetým zaměstnancem pojišťovny. Josef Holub, který zastává funkci finančního ředitele a člena představenstva, pracoval pro Avivu od jejího vstupu na zdejší trh v roce 1997. Provozní ředitel a člen představenstva Karel Dejmek, který pracoval v Avivě také od roku 1997, ukončil ve firmě své působení již k 31. prosinci loňského roku.

V mezidobí bude prý vedení standardně plně zajišťovat veškerou agendu spojenou s řízením a chodem pojišťovny. Skupina Aviva hodlá v ČR působit i nadále právě prostřednictvím nové panevropské platformy se sídlem v Irsku. České zastoupení pojišťovny Aviva má sehrát v evropském transformačním procesu testovací roli, jejímž prostřednictvím se mají v praxi odzkoušet některé prvky nového evropského modelu skupiny.

Aviva se v tuzemsku zaměřuje na investiční životní pojištění. Dříve působila na českém trhu pod názvem Commercial Union, životní pojišťovna. Pojišťovna, která v ČR funguje od roku 1997, je součástí stejnojmenné skupiny. Ta byla dříve známá jako CGNU. Aviva patří mezi pět největších pojišťovacích skupin na světě. Je také jedničkou v životním pojištění v Evropě a největším pojistitelem ve Velké Británii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK