Hyundai plánuje rekordní investice a přijetí 6000 zaměstnanců

15.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 15. ledna (ČTK) - Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor Group, která působí rovněž v České republice, plánuje v letošním roce zvýšit investice o 12 procent na rekordních 10,5 bilionu wonů (téměř 170 miliard Kč) a přijmout 6000 nových zaměstnanců. Oznámila to dnes firma, jež zahrnuje automobilky Hyundai Motor a Kia Motors.

Investice do výzkumu a vývoje by měly stoupnout o více než polovinu na 4,6 bilionu wonů. Dalších 5,9 bilionu wonů by mělo směřovat do výrobních zařízení, napsala agentura Reuters.

"Skupina plánuje pokračovat v investicích do vývoje a popularizace automobilů s nižší spotřebou šetrných k životnímu prostředí, u kterých se očekává prudký nárůst poptávky, jakmile ekonomika oživí," uvedla společnost.

Hyundai Motor Group byla podle údajů o prodeji za první polovinu loňského roku čtvrtým největším výrobcem automobilů na světě. Firma již dříve uvedla, že v letošním roce hodlá zvýšit prodej o 17 procent na 5,4 milionu vozů.

Společnost Hyundai předloni v listopadu oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu vozů u slovenské Žiliny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK