Alza.cz loni zvýšila tržby o třetinu na 4,2 miliardy korun

18.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. ledna (ČTK) - Největší tuzemský internetový obchod s výpočetní technikou Alza.cz loni zvýšil tržby o 30 procent na 4,16 miliardy korun. I přes ekonomickou krizi firma překonala původní plán o čtvrt miliardy korun. Alza.cz to uvedla na svých internetových stránkách.

Podle dnešních Lidových novin Alza.cz dominuje českým internetovým obchodům. Celkové vánoční tržby internetových obchodů dosáhly podle deníku 8,2 miliardy korun.

"I v letošním roce tak potvrzuje Alza.cz pozici největšího internetového obchodu na českém trhu. Je jedničkou nejen v oblasti prodeje počítačů a elektroniky, ale s velkým odstupem vede rovněž žebříček všech českých internetových obchodů," uvedl marketingový ředitel Alza.cz Jan Samko. Konkurence zatím své výsledky neoznámila.

Internetový obchod Alza.cz nabízí v současné době více než 30.000 různých produktů od 850 značek v 3000 kategoriích. V roce 2009 vyřídil 1,14 milionu objednávek, což je oproti roku 2008 nárůst o 44 procent. Stránky měsíčně evidují kolem pěti milionu návštěv a 200.000 unikátních návštěvníků denně.

Společnost Alza.cz se zabývá prodejem výpočetní techniky a elektroniky od roku 1994. Firma uvádí, že má nulové zadlužení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK