Hamé převzalo práva k ochranné známce výrobce baget Apetit

18.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kunovice (Uherskohradišťsko) 18. ledna (ČTK) - Podnik Hamé a jeho dceřiná společnost Bapa převzaly od hněvotínské společnosti Apetit food práva k používání ochranné známky Apetit. Hamé od Apetitu přebírá i distribuci baget, sendvičů a chlazených hotových jídel z olomouckého závodu a depa. Podnik tak významně posílil svoje pozice na bagetovém trhu v ČR, ale i na Slovensku, kde dosud Hamé bagety neprodávalo. ČTK to dnes sdělil generální ředitel a jednatel Hamé Martin Jagoš.

"Převzetím značky Apetit a posílením distribuce rychlého občerstvení Hamé velmi významně rozšíří svůj stávající sortiment v této skupině a zkvalitní servis dodávek rychlého občerstvení zejména na největší řetězce čerpacích stanic, na nichž se realizuje velmi významný podíl prodeje baget a sendvičů," podotkl Jagoš.

Na český trh rychlého občerstvení, ke kterému patří i bagety a sendviče, Hamé vstoupilo v roce 2006 po akvizici společnosti Bapa a části podniku Made. Hamé bylo doposud dvojkou na trhu za firmou Crocodille. Následovaly je Apetit food a KM-Produkt.

Hamé je přední tuzemskou potravinářskou a konzervárenskou skupinou. Hlavou holdingu je s.r.o. Hamé, které vzniklo převzetím Hamé islandskou firmou Nordic Petrners. Původní a.s. Hamé Babice, která vznikla v roce 1992 privatizací státního podniku Biofruct Babice, po fúzi zanikla. V Babicích má nyní Hamé jen výrobní závod.

Kromě českých závodů má Hamé dceřiné firmy v Rumunsku, Maďarsku, Rusku, Polsku, na Ukrajině a Slovensku. Zaměstnává v nich přibližně 2900 pracovníků. Své zboží exportuje do téměř 40 zemí světa. Pod Hamé v Česku patří mimo jiné značky Otma, Veselá pastýřka a Znojmia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK