Koruna dopoledne dále rozšířila své zisky vůči euru i dolaru

19.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - Česká měna dopoledne dále posílila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 koruna vůči euru v porovnání s pondělním závěrem zpevnila o desetník na 25,80 Kč/EUR. Proti dolaru posílila o šest haléřů na 17,93 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Koruna dnes nehledí na oslabování měn v regionu ani na negativní vývoj evropských akcií. Po překonání 25,85 Kč/EUR kurz české měny k euru pokračuje dál a dnes dopoledne se pohybuje na 25,80 Kč/EUR," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Zároveň dodal, že pozitivní zprávou pro korunu je další hlas z České národní banky potvrzující, že úrokové sazby už dosáhly svého dna. Guvernér ČNB Zdeněk Tůma v rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes uvedl, že další pokles sazeb nevidí jako příliš reálný. "Jde však jen o potvrzení dosavadního názoru trhu, proto se nedomníváme, že půjde o silný impulz pro korunu," míní Vlk.

Americký dolar se kolem 10:15 obchodoval na 1,4362 USD/EUR. Podle Vlka dolar mírně ztrácel. Oslabení americké měny může být spojeno s vývojem obchodování s japonským jenem a dolarem, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK