Kraft Foods se blíží dohodě o převzetí výrobce cukrovinek Cadbury

19.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 19. ledna (ČTK) - Americká potravinářská společnost Kraft Foods se chystá oznámit dohodu s vedením britského výrobce čokolád Cadbury. Dohoda má doporučit akcionářům britské firmy, aby přijali nabídku Kraftu na převzetí za téměř 12 miliard liber (zhruba 353 miliard Kč). Spojením obou firem by vznikl největší výrobce cukrovinek, žvýkaček a čokolád na světě.

"Správní rady Kraft Foods Inc a Cadbury Plc potvrzují, že dokončují jednání o podmínkách doporučené nabídky na Cadbury," uvádí se ve sděleni obou firem. Oznámení dodává, že brzy vyjde další oznámení.

Vedení Cadbury až dosud nabídky Kraft Foods odmítalo a označovalo je za podhodnocené až "směšné". Akcie britské firmy na zprávu o dohodě reagovaly vzestupem o více než tři procenta na rekordní maximum 8,35 libry.

Dneškem vyprší termín, dokdy mohl Kraft předložit konkurenční nabídku. Šéfka firmy Irene Rosenfeldová ji v pondělí zvedla na 11,7 miliardy liber z dosavadních 10,5 miliardy liber a dále posílila hotovostní složku nabídky. Poté následovala noční jednání o vzájemné dohodě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK